המסלול הנכון לקריירה – המדריך למתלבטים ולמתלבטות

מה השאלות שחשוב לשאול לפני שבוחרים את מסלול הלימודים לתואר הראשון על מנת שתצאו לשוק התעסוקה עם מרב הכלים הנדרשים?

תואר ראשון הפך מזמן לדרישת סף בשוק התעסוקה – הוא פותח את הדלת למגוון רחב של תחומי עיסוק ובלעדיו לרבים מהם כלל לא ניתן להתקבל. בנוסף, לצד הכישורים המקצועיים שתואר ראשון מספק ללומדים וללומדות, הוא מאפשר לרכוש השכלה אקדמית שמרחיבה את תחומי העניין ויכולה בעתיד לייצר הזדמנויות תעסוקה נוספות.

איך תדעו אם אתם בוחרים את תחום הלימודים הנכון עבורכם? כזה שיאפשר לכם לרכוש מקצוע שבו תוכלו להשתלב ואף לבנות קריירה מצליחה? איך תדעו אם אתם בוחרים במסלול לימודים שבו תוכלו גם ליהנות מהדרך – מהלימודים עצמם ומהחוויה הסטודנטיאלית כולה? (בואו נהיה כנים – גם זה שיקול משמעותי: הסביבה הלימודית, האנשים שתפגשו, הקשרים שתיצרו).

ריכזנו עבורכם את השאלות שחשוב שתשאלו את עצמכם לפני שאתם בוחרים במסלול לימודים:
  1. מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול?

    השאלה הראשונה והמרכזית שחשוב שתשאלו את עצמכם היא "מה מעניין אותי?". בשלב ההתחלתי הזה – לכו אחרי הלב. תתמקדו בנושאים שמעניינים אתכם ואתכן, הנושאים שבהם רציתם תמיד להעמיק, ושבהם חשבתם שתוכלו לפתח קריירה. אחרי שהתמקדתם, תבחנו את תוכניות הלימוד המוצעות באוניברסיטאות ובמכללות השונות, תבינו מה כוללת כל תוכנית ועם איזה רקע אקדמי ומקצועי תצאו לשוק העבודה בסיום הלימודים.

  2. יש בזה עבודה?

    אחרי שחשבתם מה מעניין אתכם והתמקדתם בתחום אחד או יותר, חשוב גם להיות פרקטיים. ישנם תחומים שבהם הביקוש לעובדים רב יותר מאחרים, וישנם כאלו שיש בהם הצפה של מועמדים. בבחירת תחום הלימודים חשוב לנסות להבין מה הם התחומים בהם קיים ביקוש רב יחסית לעובדים, וגם – כיצד התחום צפוי להשתנות בשנים הקרובות. כך לדוגמה, האם התחום שבו אתם מעוניינים לפתח קריירה צפוי להשתנות מהותית כתוצאה ממהפכת ה-AI? האם מסלול הלימודים בו אתם מתעניינים נערך לשינוי זה? במכללה למינהל זיהינו את הפוטנציאל שמהפכת ה-AI מייצרת במגוון תחומים והסטודנטים והסטודנטיות בכל אחת מהפקולטות שלנו נחשפים לכלי ה-AI המובילים ולומדים כיצד לעבוד איתם. בנוסף, הקמנו במכללה מרחבי למידה גמישים לתצורות למידה חדשניות באמצעות מסכים אינטראקטיביים כגון: למידה אישית, עבודה בקבוצות קטנות, קבוצות חקר ועוד, ומרכז סימולציות המבוסס על משחקי תפקידים לצורך תחקור וניתוח אירועי אמת באמצעות מודלים המיועדים לאימון סימולטיבי.

  3. מה המטרות שלכם?

    כשבוחרים תחום לימודים צריך למפות את המטרות שלכם לטווח הקרוב והרחוק. ישנם תחומי לימוד שהם מכווני מקצוע ביניהם: הוראה, חשבונאות, עריכת דין ועוד. בחלק מהתחומים האלו ניתן להשתלב בשוק העבודה מיד לאחר תום הלימודים, ובחלקם יש צורך בעמידה בדרישות נוספות (התמחות, מבחנים ספציפיים וכו'). בתחומים אחרים התואר הראשון הוא רק ההתחלה, ועל מנת לעסוק במקצוע תדרשו ללימודי המשך ו/או השלמות. לכן, כשבוחרים במסלול לימודים חשוב לבדוק האם תוכנית הלימודים מקרבת אתכם למטרות האלו, עד כמה היא מכינה אתכם לבחינות הנדרשות בתום התואר או ללימודי ההמשך. בנוסף, חשוב לבחון עד כמה הלימודים מספקים מגוון כלים שיכולים לסייע לכם בעתיד: האם הם ממוקדים רק בתחום הלימודים עצמו או מספקים מגוון רחב של כלים שיאפשרו לכם להשתלב בתחומים אחרים? כך, במכללה למינהל אנו מציעים את מסלול Edge-Ucation בו תרכשו ידע, מיומנויות וניסיון בתחומים החמים ביותר בשוק, תלמדו קורסים וסדנאות AI במהלך לימודי התואר.

  4. עד כמה המסלול הזה פרקטי?

    תוכנית הלימודים אותה תבחרו צריכה להיות כזו שתספק לכם את כל הידע התיאורטי הנדרש והכלים הרלוונטיים, אבל היא צריכה גם לייצר עבורכם הזדמנויות להתנסויות מעשיות כבר במהלך הלימודים. התנסות מקצועית רלוונטית יכולה להיות משמעותית כשאתם מתמודדים על משרות שונות בתום התואר מול מועמדים אחרים. במכללה למינהל אנחנו מייצרים מגוון רחב של שיתופי פעולה עם התעשייה המאפשרים לסטודנטים ולסטודנטיות שלנו לצבור ניסיון מעשי כבר במהלך הלימודים, בין השאר באמצעות קורסים וסדנאות ייחודיים, האקתונים וגם מסלול התמחות המאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות שלנו לצבור ניסיון מעשי בעבודה בחברות מובילות במשק.

  5. למה אתם יכולים להתקבל?

    לפעמים לא כל מה שתרצו ללמוד – אפשרי עבורכם. אחרי שמיפיתם את תוכניות הלימוד שמעניינות אתכם, תבררו מה תנאי הקבלה בהן. תנאי הקבלה משתנים בין התוכניות השונות וגם בין המוסדות השונים. חשוב לזכור, כי גם אם על פניו אתם לא עומדים בדרישות הקבלה – במקרים מסוימים ישנן הקלות ספציפיות ו/או השלמות שניתן לבצע על מנת להתקבל לתוכנית בה אתם מעוניינים. מומלץ להתייעץ עם בוגרי המסלול וגם עם יועצי ויועצות הלימודים במוסד שבו אתם רוצים ללמוד.

  6. מכללה או אוניברסיטה?

    בישראל ישנם מגוון רחב של מוסדות לימוד. כשבוחרים את מסלול הלימודים צריך להחליט אם רוצים ללמוד באוניברסיטה או במכללה והאם רוצים ללמוד במוסד שלא מחייב יציאה מבית ההורים, או להפך – דווקא כזה המרוחק מהישוב בו גדלתם. שיקולים נוספים הם מה האווירה הסטודנטיאלית ואיזה פעילויות שאינן קשורות ישירות ללימודים מציע המוסד – מועדונים, פעילויות ספורט, פעילויות למען הקהילה ועוד. כדאי גם לנסות להתרשם מהקמפוס עצמו – האם הוא מזמין ונעים, האם יש בו אזורים פתוחים, איך נראית הקפיטריה והספרייה ועד כמה מתקדמות המעבדות השונות (במסלולי הלימוד בהם יש צורך במעבדות). כמו כן יש חשיבות רבה ליחס שתקבלו במהלך הלימודים – האם תזכו ליחס אישי, עד כמה הסגל האקדמי והמנהלי זמין ומסייע ועוד. את המידע הזה תוכלו לדלות במהלך הימים הפתוחים הנהוגים במוסדות השונים ומשיחות עם סטודנטים וסטודנטיות אחרים.

לרישום ומידע נוסף




    [current_url]


    רוצה לשמוע פרטים על מעונות הסטודנטים

    אני מאשר/ת ומסכים/ה לרישום פרטיי במאגרי המידע של המסלול האקדמי המכללה למינהל, לרבות לצורך דיוור ישיר של כל דבר פרסומת ועדכונים באמצעי ההתקשרות השונים.

    מדיניות פרטיות

    לרישום ומידע נוסף




      [current_url]


      רוצה לשמוע פרטים על מעונות הסטודנטים

      אני מאשר/ת ומסכים/ה לרישום פרטיי במאגרי המידע של המסלול האקדמי המכללה למינהל, לרבות לצורך דיוור ישיר של כל דבר פרסומת ועדכונים באמצעי ההתקשרות השונים.

      מדיניות פרטיות